Koulujen ja päiväkotien oviratkaisut

Kasvatuksen tiloille on nykyään tyypillistä tilojen muunneltavuus ja monipuolinen käyttö. Koulun ja päiväkodin oviratkaisujen tulee tukea tilojen muunneltavuutta ja olla samalla kestäviä, turvallisia ja helppohoitoisia.

Nykyään monitoimitalot voivat pitää sisällään esimerkiksi koulun, päiväkodin, nuorisotilat ja kirjaston. Tilojen pitää tällöin sopeutua eri-ikäisten ihmisten käyttöön ja eri käyttötarkoituksiin. Luokkahuoneiden lisäksi kouluun voidaan tarvita esimerkiksi liikuntasalinovia, auditorionovia, keittiötilojen ovia ja muiden tilojen palo- ja äänieristysovia. Tiloja halutaan myös tarpeen mukaan yhdistää tai erottaa toisistaan. Erilaisia ovi- ja tilaratkaisuja vaativat esimerkiksi erilaiset oppimisen muodot kuten yksilö-, ryhmä- tai monimuoto-opetus.

Kouluissa ja päiväkodeissa tarvitaan luotettavasti toimivat ovet, jotka kestävät kulutusta ja katsetta. Helppohoitoisuus, esteettömyys ja turvallisuus ovat ensi sijalla oven suunnittelussa. Ilmettä ja toiminnallisuutta oviin saadaan erilaisilla pinnoilla, pintayhdistelmillä, reunoilla, lasiaukoilla ja heloilla.

valiviiva_vaaleansininen

Luokka- ja leikkihuoneiden ovisuosituksia

Tuote / tuotekortti Luokitus
Sileäpintainen muovireunainen 40 mm ovi S41 (pdf) Rw 32 dB

Sileäpintainen liukuovi 54 mm FS SLIDE (pdf) UUTUUS!

EI1 30/Rw 33 dB
Sileäpintainen 50 mm ovi S3 (pdf) Rw 34 dB
Sileäpintainen 50 mm ovi S6 (pdf) Rw 38 dB

Sileäpintainen liukuovi 54 mm FS SLIDE (pdf) UUTUUS!

EI1 30/Rw 37 dB
Sileäpintainen muovireunainen 50 mm ovi FS51 (pdf) EI1 30 / Rw 37 dB
Sileäpintainen 52 mm ovi S7 (pdf) Rw 42 dB
Sileäpintainen 52 mm ovi FS7 (pdf) EI1 30 / Rw 42 dB

 

valiviiva_vaaleansininen

Tutustu muiden kohteiden oviratkaisuihin