Palo- ja ääniluokiteltu liukuovi

Oviratkaisuilta vaaditaan paljon erityisesti sairaaloissa ja terveydenhuollon tiloissa, joissa ovien tulee olla esteettömiä, turvallisia, terveyttä edistäviä ja kulutusta kestäviä. Olemme kehittäneet tähän tarpeeseen luokitellun liukuoven.

Olemme kehittäneet erityisesti sairaaloiden ja terveydenhuollon tilojen tarpeeseen luokitellun liukuoven, joka täyttää EI30 vaatimukset ja johon voi valita Rw 33 dB tai Rw 37 dB äänieristyksen.

Luokiteltu liukuovi voidaan varustaa automatiikalla, jonka tilaaja hankkii itse. Ovi on testattu Assa Abloy Entrance Systemsin SL500-liukuovikoneistolla.

luokiteltu_liukuovi-leikkauskuva

 

Paloluokiteltu liukuovi on turvallinen oviratkaisu

Luokiteltu liukuovi täyttää EI30 vaatimukset, joten se voidaan määritellä kohteisiin, joihin vaaditaan 30 minuutin palo-ovi. Luokiteltu liukuovi voi olla manuaalisesti tai automaattisesti avautuva. Oviratkaisun automaattiset tiivistemekanismit tiivistävät oven, kun ovi sulkeutuu. 

Liukuovet eivät estä käytäväkulkua, eikä avautuvaan liukuoveen voida törmätä kuten avautuvaan saranoituun oveen, mikä osaltaan lisää oviratkaisun turvallisuutta.

Lue lisää ääniluokituksista sivulta Ääni- ja paloluokitukset.

Automaattinen-tiiviste-luokiteltu-liukuovi

 

Liukuoven äänieristys lisää viihtyvyyttä

Luokiteltuun liukuoveen voi valita Rw 33 dB tai Rw 37 dB äänieristyksen. Äänieristävyydellä on tärkeä merkitys terveydenhuollon tiloissa, sillä se takaa yksityisyyden ja vaikuttaa merkittävästi viihtyvyyteen.

Liukuovi säästää tilaa

Kun kohteeseen määritellään liukuovi, saranallisen oven avautumisen vaativaa tilantarvetta ei tarvitse huomioida. Tällöin käytävät voidaan suunnitella kapeammiksi ja itse työskentelytilat suuremmiksi. 

Lisäksi liukuovella voidaan helposti ratkaista tilaongelmia silloin, kun kohteissa vaaditaan normaalia suurempaa ovileveyttä.

Tuotekortit ja BIM-objektit 

>> Lataa tästä luokitellun liukuoven tuotekortti: FS SLIDE (pdf) 

>> Lataa tästä automatiikalla varustetun luokitellun liukuoven tuotekortti: FS SLIDE automatiikalla (pdf) UUTUUS!

>> Siirry tästä luokitellun liukuoven ArchiCAD & Revit  BIM-objekteihin