Palo- ja ääniluokiteltu liukuovi

Oviratkaisuilta vaaditaan paljon erityisesti sairaaloissa ja terveydenhuollon tiloissa, joissa ovien tulee olla esteettömiä, turvallisia, terveyttä edistäviä ja kulutusta kestäviä. JELD-WEN on kehittänyt tähän tarpeeseen luokitellun liukuoven.

JELD-WEN on kehittänyt erityisesti sairaaloiden ja terveydenhuollon tilojen tarpeeseen luokitellun liukuoven, joka täyttää EI30 vaatimukset ja johon voi valita Rw 33 dB tai Rw 37 dB äänieristyksen.

luokiteltu_liukuovi-leikkauskuva

 

Paloluokiteltu liukuovi on turvallinen oviratkaisu

Luokiteltu liukuovi täyttää EI30 vaatimukset, joten se voidaan määritellä kohteisiin, joihin vaaditaan 30 minuutin palo-ovi. Luokiteltu liukuovi voi olla manuaalisesti tai automaattisesti avautuva. Oviratkaisun automaattiset tiivistemekanismit tiivistävät oven, kun ovi sulkeutuu. 

Liukuovet eivät estä käytäväkulkua, eikä avautuvaan liukuoveen voida törmätä kuten avautuvaan saranoituun oveen, mikä osaltaan lisää oviratkaisun turvallisuutta.

Lue lisää ääniluokituksista sivulta Ääni- ja paloluokitukset.

Automaattinen-tiiviste-luokiteltu-liukuovi

 

Liukuoven äänieristys lisää viihtyvyyttä

Luokiteltuun liukuoveen voi valita Rw 33 dB tai Rw 37 dB äänieristyksen. Äänieristävyydellä on tärkeä merkitys terveydenhuollon tiloissa, sillä se takaa yksityisyyden ja vaikuttaa merkittävästi viihtyvyyteen.

Liukuovi säästää tilaa

Kun kohteeseen määritellään liukuovi, saranallisen oven avautumisen vaativaa tilantarvetta ei tarvitse huomioida. Tällöin käytävät voidaan suunnitella kapeammiksi ja itse työskentelytilat suuremmiksi. 

Lisäksi liukuovella voidaan helposti ratkaista tilaongelmia silloin, kun kohteissa vaaditaan normaalia suurempaa ovileveyttä.

Tuotekortit ja BIM-objektit 

>> Lataa tästä luokitellun liukuoven tuotekortti: FS SLIDE (pdf)

>> Siirry tästä luokitellun liukuoven ArchiCAD & Revit  BIM-objekteihin

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme kävijöidemme käyttökokemusta. Käyttämällä nettisivujamme hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...