Pinnat

Oven pinta ja väri vaikuttavat olennaisesti tilan tunnelmaan ja ilmeeseen. Oviin saadaan tunnistettavuutta ja ilmettä erilaisilla väreillä, pintamateriaaleilla ja pintojen yhdistelmillä. Ovet voivat olla maalattuja, viilutettuja tai laminaattipintaisia. Ovilevyjen pintaan voidaan tehdä haluttuja kuviointeja erilaisin tekniikoin.

Ovien ja karmien pintavaihtoehdot

Luokitellut ja luokittelemattomat ovet voivat olla maalattuja, viilutettuja tai laminaattipintaisia. Tiettyjen ovien pintaan voidaan tehdä urituksia ja listoituksia, erilaisia viilu- tai laminaattiyhdistelmiä, pintaa voidaan kuullottaa tai siihen voidaan printata vaikkapa valokuva.

Karmit voivat olla maalattuja, puuvalmiita tai jalopuuvuorattuja. Puukarmien lisäksi valikoimassamme on alumiinikarmeja valkeina (RAL 9016) tai luonnonväriin anodisoituna. Alumiinikarmeja käytetään laminaattipintaisissa muovireunaovissa. Teräskarmi on valittuun RAL-sävyyn maalattu.

Ulko-ovet voivat olla maalattuja tai viilutettuja. Ulko-ovia saa erikoisväreissä NCS-värikartan mukaan. Vakioviilu on lämpökäsitelty saarniviilu.

Maalit

Maalatun oven värin voi valita laajasta sävyvalikoimasta. Ovien ja puukarmien vakioväri on valkoinen NCS S 0502-Y. Erikoisvärinä voidaan käyttää Suomessa yleisesti käytössä olevia maalivärikarttoja. Maalina käytetään puolihimmeää maalia.

Viilut

Valikoimassamme ovat kaikki yleisesti käytetyt viilut sekä läpivärjättyjä ja erikoiskuvioituja viiluja. Vakioviilut ovat tammi, koivu, pyökki, mänty, mahonki ja pähkinä. Viiluista voidaan tehdä kuvioita tai yhdistelmiä suunnitelman mukaisesti. Erikoisviiluista on neuvoteltava aina tapauskohtaisesti.

Jalopuupintaiset karmit ovat näkyviltä pinnoiltaan viilutettuja tai vuorattuja. Vuorattujen karmien jalopuupinnan vahvuus on vähintään 5 mm. Yleisimmät viilu- tai vuorausvaihtoehdot ovat tammi ja pyökki. Koivukarmit toimitamme massiivipuisina.

Viilutetut ovet sekä viilutetut tai vuoratut karmit lakataan puolihimmeällä lakalla. Viilupintoja voidaan luonnonvärisen puolihimmeän katalyyttilakkauksen lisäksi kuullottaa. Mahdollinen kuullotusväri voidaan määrittää Suomessa yleisesti käytössä olevista kuullotuskartoista, esim. Tikkurilan Dicco Color -kartan sävyihin. Kuullotukselle ominaista on puun syiden ja rakenteen näkyminen värjäyksen jälkeenkin. Puuaineksen väri, kuviointi ja hionta vaikuttavat kuullotuksen lopputulokseen.

Tammi

Tammi

Koivu

Koivu

Pyokki

Pyökki

Manty

Mänty

Mahonki

Mahonki

Pahkina

Pähkinä

Laminaatit

Laminaattipinnoissa on mahdollista käyttää kaikkia Suomessa myytäviä laminaatteja. Valmistamme suunnitelmien mukaan myös monivärisiä ja kuviollisia ovia. Suosittelemme käytettäväksi Formica Iki Oy:n Formica Collection laminaattimallistoa. Formica Collection suunnittelijamateriaalia voit kysyä Formicalta. Näissä laminaateissa käytämme UN-pintaa ja muiden toimittajien väreissä sitä vastaavaa. Emme suosittele käytettäväksi korkeakiiltoisia laminaatteja.

 

Pintavaihtoehdot ovityypeittäin

Katso alla olevasta taulukosta, minkälainen pinta on saatavissa kuhunkin ovityyppiin.

Tuote / Tuotekortti                           

Luokitus

Maali

Viilu

Laminaatti

Sileäpintainen liukuovi 54 mm FS SLIDE (pdf) UUTUUS!

 

EI1 30/Rw 33 dB

 x  x  x

 

Sileäpintainen liukuovi 54 mm FS SLIDE (pdf) UUTUUS!

 

EI1 30/Rw 37 dB

x

x

x

Laakaovi, MDF, 40 mm ovi 40D

-

x

Laakaovi, lastul. 40 mm ovi 40D

-

x

x

Sileä muovireun. 40 mm ovi 40D

-

 -

x

Sileä muovireun. 40 mm ovi S41

Rw 32 dB

 -

x

Sileäpintainen 50 mm ovi S3

Rw 34 dB

x

x

x

Sileäpintainen 50 mm ovi FS3

EI2 15 /
Rw 34 dB

x

x

x

Sileäpintainen tai lasiaukollinen 54 mm
yksilehtinen tai pariovi F6 FCORE

EI2 30 /
Rw 38 dB

x

x

x

Kerrostaso-oviyhdistelmä FS4

EI1 15 /
Rw 38 dB

x

x

x

Kerrostaso-oviyhdistelmä FS5

EI1 15 /
Rw 42 dB

x

x

x

Sileäpintainen 50 mm ovi S6

Rw 38 dB

x

x

x

Sileäpint. muovireun. 50 mm ovi S51

Rw 37 dB

 -

x

Sileäpint. muovireun. 50 mm ovi FS51

EI1 30 /
Rw 37 dB

 -

x

Sileäpintainen 50 mm ovi FS6

EI1 30 /
Rw 38 dB

x

x

x

Peilipalo-ovi, 56 mm ovi FS100

EI1 30 /
Rw 37 dB

x

x

Sileäpintainen 52 mm ovi S7

Rw 42 dB

x

x

x

Sileäpintainen 52 mm ovi FS7

EI1 30 /
Rw 42 dB

x

x

x

Sileäpintainen 61 mm ovi FS8

EI1 60

x

x

x

  

OneTone: sisäpintojen sävyt yhdenmukaisiksi

Olemme mukana OneTone-kumppanuusverkostossa. OneTone on sisustusprojektien sävyjen ja materiaalien hallinta- ja hankintajärjestelmä, joka takaa sisäpintojen sävyjen yhdenmukaisuuden. Kun kohteen kaikki sisäpinnat ovat OneTone-kumppaniverkoston tuotteita, on lopputulos sävymaailmaltaan varmasti yhtenäinen. OneTonella varmistat, että  oviemme tammi on samansävyistä esimerkiksi listojen ja seinien kanssa. Suunnittelija; valitse sopiva sävy ja materiaali OneTone-tuoteryhmän kartastosta. Merkitse se ja OneTone® logo suunnitelmiin. Kuvalähde ja lisätietoa osoitteessa www.onetone.fi.

OneTone