Saunanovi paransi Ronald McDonald Talon turvallisuutta

Swedoorin lasitettu saunanovi paransi Ronald McDonald Talon turvallisuutta

Vaikeasti sairaiden lasten perheitä majoittavassa Ronald McDonald Talossa haluttiin parantaa saunan turvallisuutta. Swedoor tarjoutui vaihtamaan oven maksutta.

Helsingin Meilahden huvila-alueella komeilee kolme eriväristä huvilaa, joiden 1800-luvulla rakennetut hirsirungot ovat peräisin Pohjanmaalta ja Pirkanmaalta. Kodikkaat talot toimivat majoituspaikkana vakavasti sairaiden lasten perheille, jotka joutuvat matkustamaan erikoissairaanhoidon perässä Helsinkiin. Toimintaa pyörittää Ronald McDonald Lastentalosäätiö.

Talot avattiin perheille vuonna 2002 ja siitä lähtien niissä on majoittunut yli 8 000 perhettä eri puolilta Suomea. Tyypillisesti perheet asuvat Ronald McDonald Talossa päiviä, viikkoja tai kuukausia – riippuen lapsen hoitojen kestosta. Kullakin perheellä on käytössään oma huone sekä yhteistilat.

Säätiö ei saa lainkaan julkista tukea, vaan toiminta rahoitetaan pääosin yritysten ja yksityishenkilöiden lahjoituksilla.

McDonald_talo_kuva1

 

Läpinäkyvä ovi, joka sopii talon ilmeeseen

Swedoorin apua tarvittiin, kun saunan ovi piti uusia. Edellinen ovi oli turvallisuuden kannalta huono, sillä saunasta ei voinut tarkkailla lasten kylpemistä tai vesileikkejä pesuhuoneen puolella.

”Saunan umpipuinen ovi vaihdettiin lasioveen, mikä tuo näkyvyyden pesuhuoneeseen ja väljyyttä tiloihin”, kertoo säätiön toiminnanjohtaja Johanna Huhtariihi.

Läpinäkyvyyden lisäksi oven haluttiin olevan mahdollisimman turvallinen sekä kodinomaiseen sisustuksen sopiva. Oviaukko on myös hieman tavallista leveämpi, joten ovi tehtiin tilaustyönä.

”Swedoor teki oven ja myös asensi sen. He jopa veivät ystävällisesti vanhan oven kierrätykseen. Saunatila on nyt huomattavasti turvallisempi ja vastaa perheiden tarpeita. Olemme lopputulokseen valtavan tyytyväisiä ja kiitollisia yhteistyöstä”, Huhtariihi jatkaa.

 Lue lisää: https://rml.fi/yritysyhteistyo/pro-bono-kumppanimme/  

 
McDonald_talo_kuva2
 
McDonald_talo_kuva4