Äänieristysovet - pidä ääni huoneessa tai poissa sieltä

Äänieristysovet ovat osa onnistunutta kodin äänieristystä. Ääniasioista kannattaa huolehtia jo rakennusvaiheessa, sillä etukäteen suunnitellut äänieristysratkaisut ovat toimivimpia. Ääntä eristävät ovet voi toki asentaa myös remonttikohteeseen. Oven äänieristys on toteutettu rakenneratkaisulla, joten desibeliovenkaan sisustuksellisuudesta ei tarvitse tinkiä.

Ovi pitää äänet huoneesta pois - tai huoneessa

Kaikilla on tarve yksityisyyteen, jota voi vaalia sisäovilla. Voit nostaa yksityisyyden aivan uudelle tasolle valitsemalla kotiin äänieristysovia. Toiset tahtovat äänieristystä vessaan ja makuuhuoneeseen. Desibeliovia käytetään myös muun muassa kodinhoitohuoneissa, työhuoneissa ja elokuvahuoneissa.

Sulje ovi ja nauti hiljaisuudesta

Meillä kaikilla on kokemuksia häiritsevistä äänistä. Toisesta korvasta yritetään päästää ulos niin perheen teinin myöhäisiä puhelinmaratoneja kuin television pauhua. Joskus se yksi lisädesibeli on liikaa, ja se saa meidät raivon partaalle. Kodissa tulisikin olla jokaisella asujalle turvallinen ja rauhoittava pesä, johon voi paeta arjen kiirettä ja melua. Et ehkä uskokaan, kuinka ratkaiseva ero on huoneella, jossa on ääntä eristävä ovi ja tilalla, jossa on tavallinen ovi - saati ovea ollenkaan! 

Äänieristysovet jouduttavat unen tuloa

Äänieristysovet ovat myös askel kohti harmonisempaa unta ja sitä kautta kohti parempaa energiatasoa ja yleistä hyvinvointia. Nukahtaminen ja nukkuminen voi olla helpompaa, kun makuuhuoneeseen ei kantaudu häiritseviä ääniä muista huoneista. Desibeliovissa ei ole lasitusta, joka osaltaan takaa huoneen pimeyden. Vuorotyöläiset, hitaasti nukahtavat ja herkkäuniset hyötyvät ääntä eristävistä oviratkaisuista eniten.

Rw 30 db vai rw 38 db luokiteltu ovi?

Palo-ovet eristävä erinomaisesti ääntä (Rw 38 dB). Palo-ovet kestävät lisäksi suljettuna ollessaan tulta vähintään 30 minuutta. Saatavana on myös pelkästään ääntä eristäviä ovia (Rw 30 dB).