Klassiset peiliovet – hienostunutta valon ja varjon leikkiä

Massiivipeiliovi on klassikko, jonka muotoilu on sivistyneen hienostunutta. Koristeelliset peilikuviot ja harkitut lasiristikot kutsuvat valon ja varjon loputtomaan leikkiin, jossa silmä lepää.

Peilioven muotoilu on sekä klassinen että ajaton

Klassiset peiliovet ovat saaneet laakaovien ohella suosiota enemmän kuin mikään muu ovityyppi. Peiliovet, ja etenkin tietyt mallit, ovat pysyneet kansan ehdottomana suosikkina vuosikymmenten ajan. Peiliovien suosio on helppo selittää - ovien muotoilu on täydellinen sekoitus ajattomuutta, klassisuutta ja monipuolisuutta.

Olet sitten remontoimassa tietyn aikakauden asumusta tai kokoamassa kotia tyhjälle tontille, oikean tyylin valitseminen on olennainen osa yhtenäistä sisustusta. Klassisessa tyylissä on vaikea päihittää viktoriaanista 9-ruutuista ovimallia. Nykyaikaisempaan sisustukseen sopii erinomaisesti vaikkapa modernimpi 5-ruutuinen peiliovimalli.

Massiivipeiliovi vai kevytpeiliovi?

Laatutietoinen sisustaja suosii massiiviovia. Massiivinen sisäovi on jämäkkä, kestävä ja kolhut on hiottavissa, mikä on etenkin lapsi- ja lemmikkiperheille hyvä uutinen. Craft- ja Tradition-ovimallistoissa on useita peilikuviointeja, lasituksia, lasiristikoita ja valkoisen lisäksi ovia saa helmenharmaana, harmaana, mustana, lakattuna, valkolakattuna ja puuvalmiina. Jos mallistosta ei löydy sinulle sopivaa pintavaihtoehtoa, voit tilata Craft-massiivipeilioven halutussa NCS-värissä tai käsitellä puuvalmiin Tradition-mäntypeilioven mieleiseksesi.

Kevytpeiliovi on huokean hintainen, mutta silti hienostunut oviratkaisu. Muotoon puristettua Style-kevytpeiliovea voisi kutsua massiivipeilioven pikkusisareksi. 3- ja 4-peilistä mallia saa myös roiskevedenkestävänä, joten ovisisustus pysyy kylpyhuonetta myöten yhtenäisenä.

Peiliovien erikoismitat, liukuovet sekä palo- ja äänieristys

Tiettyjä massiiviovimalleja saa myös erikoismittaisina ovina. Massiivipeiliovi on siis remontoijan luonnollinen valinta, jos kohteessa ei ole nykyisen standardin mukaisia oviaukkoja. Erikoismittaiset ovet toimitetaan aina karmin kanssa.

Tiettyjä peiliovimalleja saa myös tilaa säästävinä liukuovina - joko pelkkänä ovilevynä tai tilaa myös seinän päällä liukuvan oven kisko tai seinän sisään liukuvan oven runko.

Lisäksi maalattuja 3- ja 4-peilisiä peiliovia saa myös turvallisuutta ja asuinmukavuutta lisäävinä palo-ovina ja ääntä eristävinä ovisetteinä. Palo- ja äänieristysovet toimitetaan karmin kanssa.