Sisustussuunnittelija Laura Seppänen: 5 vinkkiä ovilla sisustamiseen

Laura Seppänen on monelle sisustajalle tuttu nimi sosiaalisesta mediasta, blogeista ja sisustuslehtien sivuilta. Meille hän on tuttu useiden tyylikkäiden toimitilojen, ravintoloiden ja kotien suunnitteluprojektien kautta.

Laura on äärimmäisen hyvin perillä siitä, mitä ominaisuuksia ovilta halutaan ja millaiset ratkaisut lisäävät asunnon arvoa. Alla Lauran viisi inspiroivaa sisustusvinkkiä ovilla sisustamiseen. Bonuksena kurkistus seuraavan vuosikymmenen ovitrendeihin.


1. Kerrostaloasunnon oven voi naamioida

Lauran omassa vuonna 1928 rakennetussa Töölön kaksiossa on sisäänkäyntiovi, joka ei hivele omistajansa aisteja lainkaan. Koska kerrostaso-ovea ei saa vaihtaa, Laura kehittimratkaisun, joka soveltuu muihinkin koteihin, joissa ovi sijaitsee sopivassa syvennyksessä. Mittatilauksena teetetty massiivipuinen Unique-sarjan väliovi vaimentaa rappukäytävästä kantautuvia ääniä ja estää asunnosta tulevien äänien kantautumista rappukäytävään. Ja mikä tärkeintä – ovi sopii sisustukseen ja tekee siitä yhtenäisen. 

Laura -Seppanen -1

2. Kunnioita tilaa

Seppänen toivoo, että Suomessa ajateltaisiin ovea entistä enemmän myös sisustuselementtinä. Ovi on näyttävä ja kiinteä ratkaisu, jolla voi luoda paljon mielenkiintoa tilaan.

”Toivoisin, että ihmiset unohtaisivat viimein sen ajatuksen, että otetaan vain jotkut ovet koska ovet on oltava. Sisustuksessa kaikki voi olla detaljisoitua ja harkittua, miksei siis ovikin? Nykyään oviin on saatavana niin laaja valikoima erilaisia värejä, pintoja ja designeja, että niillä voi saada tilan kuin tilan kukoistamaan aivan uudella tavalla”, Seppänen tarkentaa.

varikkaat-sisaovet-8


3. Rauhaa ja rakkautta desibeliovien takana

Oven valinnassa myös akustiikka on tärkeää. Moni ei kuitenkaan tiedä, että desibeliovia on ylipäätään saatavilla. Makuuhuoneet ja työhuoneet ovat yleisimmät huoneet, joihin asiakkaiden kanssa päädytään valitsemaan äänieristysovet. Ääntä eristäviä ovia hän suosittelee erityisesti kaikkiin sellaisiin huoneisiin, joissa kaivataan rauhaa.

varikkaat-sisaovet-1

 

4. Katseet painikkeisiin

Aina ei ole tarvetta uusia koko ovea. Sisustajat panostavat nyt heloihin ja painikkeisiin, ja joskus ovi voi saada aivan uuden elämän pelkästään niitä vaihtamalla. Valkoinen ja teräksinen ovat saaneet varteenotettavaksi vaihtoehdoksi muun muassa mustat ja pronssin väriset vaihtoehdot.

>> Katso juuri lanseeratut painikkeet ja niiden värivaihtoehdot tästä

Mustat -painikkeet

5. Lasitetut ovet päästävät valoa sisään

Lasin käyttö kiinteissä elementeissä on iätön trendi, mutta trendikkyyttä tärkeämpää on se, mitä käytännön hyötyjä lasin käytöstä ovessa on. Esimerkiksi pienessä asunnossa lasitetut ovet auttavat siihen, että valo pystyy jatkamaan linjaansa läpi huoneiston. Valo lisää avaruuden tuntua ja saa tilan näyttämään kookkaammalta.

varikkaat-sisaovet-2

 

 

Bonus: ovitrendejä 2020-luvulla

  • Suomalaisten ujous värien käytössä alkaa rakoilla. Valkoisen rinnalla näkyy yhä useammin mustaa, puun eri sävyjä, erilaisia pintoja sekä rohkeimmilla räikeitäkin värejä.
  • Suomeen on rantautumassa myös sävyillä leikittelevä ilmiö, jossa ovi, seinä, listat ja kiinteät kaapistot saatetaan valita sävy sävyyn.
  • Yleistymässä ovat myös mittatilausovet, jotka mahdollistavat muun muassa lattiasta kattoon ulottuvat täyskorkeat ovet.
  • Vallitsevista trendeistä minimalismi tulee näkymään entistä voimakkaammin muun muassa piilokarmeina ja listattomuutena.
  • Luonnollisuus kasvattaa suosiotaan, mikä näkyy viilupintojen käytön yleistymisenä. Sisustussuunnittelija innostuu erityisesti siitä, että viilupintoja on saatavilla monessa eri puun sävyssä, vaaka- ja pystysuuntaan.
JELD_WEN_liukuovi_seinan_sisaan_Steady_411_tammiviilu_viherkasvit