Väliovilla on väliä – valinnassa kohtaavat funktio ja fiilis

Väliovi on nimensä mukaisesti huoneiden välinen sisäovi. Väliovet ovat erittäin vallitseva osa kodin sisustusta. Siksi kodin väliovet tulee olla esteettisesti miellyttäviä ja palvella toivotulla tavalla kodin eri tiloissa.

Väliovet yhdistävät tiloja toisiinsa

Voit lisätä asuinmukavuutta joko sulkemalla tai avaamalla oven huoneiden väliltä. Väliovi on tie tilasta toiseen. Sen voi pitää kutsuvasti auki. Avoimet väliovet yhdistävät tilat toisiinsa - ja antavat asukkaiden, valon ja äänien kulkea kodissa vapaasti.

Toisaalta suljettujenkin ollessaan ruokailutilan pariovien suuret lasiaukot voivat houkutella astumaan pian peremmälle pöydän antimien ääreen. Lasitus siis yhdistää tilat toisiinsa, vaikka väliovi olisikin kiinni.

Väliovi antaa yksityisyyttä

Ennen kaikkea väliovi on tärkeä yksityisyyden luoja. Suljettu väliovi kertoo, ettei sinua saa nyt häiritä; melkoisen tärkeää niin makuuhuoneessa, wc:ssä kuin kylpyhuoneessakin. Lastenhuoneenoven ja kodinhoitohuoneen väliovien taakse voit taas sulkea sotkut, kun yllätysvieraat jo kopistelevat eteisessä.

Väliovet voivat rajoittaa näköyhteyden lisäksi myös ääntä ja paloa -  tai miksei myös hajua kulkemasta vapaasti tilasta toiseen.

Vivahteikkaat vai vähäeleiset väliovet?

Huoneiden väliset ovet kannattaa valita niin, että niitä on ilo katsoa. Väliovien värit ja muotoilu ovat tärkeä osa sisustusta. Osaatkin varmasti melko pian vastata, haluatko välioviesi olevan mieluummin modernin suoralinjaisia konstailemattomine lasiaukkoineen vai klassisesti peilikuvioituja väliovia näyttävine lasiristikoineen.

Voit varmasti myös helposti kuvitella, minkälainen ihminen elää dramaattisten mustien, suoralinjaisten välioviensa keskellä. Tai millaisen henkilön elegantisti muotoillun, puhtaanvalkoisen parivälioven satiinilasin läpi kurottelee jok'ikinen aamuauringon ensisäteet. Ja taas toisaalta, kuka päivästä toiseen ihailee hillittyjä luonnon koskettamia puupintaisia peilioviaan ja kuka taas palvoo räiskyvän kirkkaanpunaisia välioviaan.

Miten valitsen oikeanlaiset väliovet?

Siirry heti väliovien valintasivulla tai lukaise vielä läpi väliovien valintaopas. Valintasivun suodatustoiminta auttaa sinua valitsemaan oikeat väliovet; ilman että sinun tarvitsee tietää ääretön määrä teknisiä yksityiskohtia. Löydä siis kotiisi väliovet, jotka vastaavat niin esteettisiä kuin toiminnallisia vaatimuksiasi, ja pyydä tarjous jälleenmyyjältäsi.

Ja muista - väliovilevyn vaihtaminen on helppoa! Jos vaihdat ovilevyn nykyisiin karmeihisi, tarvitsee sinun vai löysätä saranoita, nostaa vanha ovi pois, nostaa uusi ovi saranoille ja kiristää ruuvit. Jos vaihdat myös karmin, tilaa asennus vaikkapa ovitilauksen yhteydessä rautakaupasta.