Ei ole olemassa vain yhtä valkoista sävyä. Jos haluat valkoiset ovet, on oikean sävyn valitseminen erittäin tärkeää – mutta ei välttämättä helppoa.

Valkoisen oven valitseminen: 50 Shades of White

Oletko koskaan pohtinut, miten haastavaa valkoisen värin valitseminen on? Ei ole olemassa vain yhtä valkoista sävyä. Jos haluat valkoiset ovet, on oikean sävyn valitseminen erittäin tärkeää – mutta ei välttämättä helppoa.

Suomessa asuntojen seinät, ikkunalistat ja ovet ovat usein väriltään valkoisen eri sävyjä. Mutta valkoinen ei ole vain valkoinen: se sisältää lukemattomia eri sävyjä. Kerromme nyt kolme nyrkkisääntöä, joiden avulla osaat valita kotiisi sopivan valkoisen värin.

JELD-WEN-sisaovi -massiivikehysovi -Unique -504-NCS-S-0501-G78Y-Omakotivalkoinen1

1. Ole tarkka yksityiskohdissa

Vaikka haussa onkin valkoisen sävy, on tärkeää, että ovien, ikkunoiden ja listojen väri sopii seinän väriin. Sävyjen johdonmukainen käyttö antaa kodillesi yhtenäisen ilmeen, eikä kotisi näytä laikukkaalta. Jos haluat vaihtelua, voit valita useaan kohtaan samaa valkoista sävyä, mutta tehostaa sitä erilaisella maalin kiiltoasteella.

JELD-WEN-liukuovi -Unique -501-Slide -keittio

 2. Hyödynnä värikoodeja

Silmällä voi olla vaikea erottaa valkoisen eri sävyjä. Näin ollen prikulleen haluttuun lopputulokseen pääsee parhaiten käyttämällä värikoodeja. Muista, että monilla maalivalmistajilla on oma valkoinen standardiväri, jonka sävy voi vaihdella valmistajasta riippuen. Usein valkoiset ovet, ikkunat ja listat ovat kuitenkin maalattu oletuksena "puuvillasävyllä", jonka värikoodi on NCS S 0502-Y.

Myös meidän ovien vakiovalkoinen on NCS S 0502-Y, mutta tilauksesta voimme toimittaa ADVANCE-valikoiman maalatut ovet ja karmit lähes kaikkien NCS S -värikoodien mukaisina. Yksi yleisesti suosittu sävy on puhdas valkoinen NCS S 0500-N, joka on yksi perusvärivalikoiman vaihtoehdoista. Suosittelemme, että seinien ja ikkunoiden värikoodi selvitetään, jotta kaikki elementit pysyvät varmasti yhdenmukaisina. Värikoodin voi tarvittaessa tarkistaa maalin väripitoisuutta mittaavalla väriskannerilla, joita käyttävät muun muassa maalikauppiaat.

JELD-WEN-massiivikehysovi -Unique -530-ja -Unique -501-kodinhoitohuone

3. Sovita värit kotisi yleiseen ilmeeseen

Jotkut värit sopivat paremmin yhteen kuin toiset. Tämän vuoksi yleinen väri-ilme pitää huomioida, kun harkitaan valkoista väriä. Jos sinulla on koti, jossa on paljon lämpimiä ja tummia värejä, valitse valkoiseksi väriksi puuvilla (NCS S 0502-Y). Mikäli kodissasi on kirkkaat, neutraalit, puhtaat ja kylmät sävyt, on klassinen valkoinen väri (NCS S 0500-N) suositeltavampi vaihtoehto, koska puuvilla voi näyttää näiden seurassa kellertävältä. Jos olet epävarma, pyydä apua esimerkiksi sisustussuunnittelijalta tai rautakaupasta.

Eikö valkoinen ehkä olekaan sinun värisi? Muista, että ovet ja karmit voidaan toimittaa lähes kaikissa NCS S -väreissä – aina mustasta vaaleaan pastelliväriin. Valinta on sinun.

Artikkelit_lasitetut_sisaovet_Stable_410_massiivilaakaovi_ja_levike