Arkieteisen ovelta toivotaan toimivuutta, tyylikkyyttä ja turvallisuutta

Arkieteinen on erityisesti lapsi- ja lemmikkieläinperheen arjen helpottaja, joka pitää kenkäröykkiöt ja kuratassujen jäljet poissa pääeteisestä. Talon pääsisäänkäynti pysyy arkieteisen ansiosta siistinä ja väljänä, ja sinne jää tilaa sekä vieraiden että talonväen siistimmille ulkovaatteille ja kengille.

Arkieteisen sisäänkäynti ja sen ovi jäävät usein sivurooliin, vaikka sen käyttö on monesti tiuhempaa kuin pääsisäänkäynnin. Myös arkieteisen ulko-ovi saa olla näyttävä ja kutsuva, eikä pelkästään toimiva ja käytännöllinen. Parhaimmillaan arkieteisen ulko-ovi toistaa talon muiden ovien muotokieltä ja paljastaa jotain talon asukkaiden persoonasta ja tyylistä.

Dice grey scenery 13

Character Dice ECO, Yale Doorman älylukko

Ulko-oven ikkuna tuo arkieteiseen turvaa ja valoa

Arkieteisen ovi on kovassa käytössä, ja siksi sen on toimittava tehtävässään hyvin. Oven pitää avautua helposti ja vaivatta, jotta myös lapset pääsevät kulkemaan siitä itsenäisesti.

Moni valitsee arkieteiseen lasitetun ulko-oven. Oven ikkuna tuo sekä valoa että turvallisuutta; siitä voi kurkistaa, kuka sisälle on tulossa. Ikkuna tuo myös turvaa pimeneviin iltoihin, kun arkieteiseen jätetty valo johdattaa ulkoa saapuvan turvallisesti sisään.

Katso lasitetut ulko-ovet

Älylukko arkieteisen ulko-ovessa ilahduttaa avainten unohtelijaa

Arkieteisen ulko-oven voi varustaa perinteisellä avaimella avattavalla lukolla tai älylukolla, jolloin kodinavainta ei tarvitse muistaa ottaa mukaan esimerkiksi kouluun tai harrastuksiin.

Ulko-oveen on mahdollista asentaa myös potkupelti, mikäli haluaa suojata ovea ylimääräisiltä kolhuilta, kenkien potkuilta tai lemmikkien kynsiltä. Potkupellin voi valita oven molemmille tai vain toiselle puolelle.

Lue lisää älylukoista

function amazon eco_kuvaaja_ig_k.kanerva

Function Amazon ECO, Yale Doorman älylukko, väri tummanharmaa NCS S 7502-B
Kuva: @k.kanerva

Näin teet arkieteisestä toimivan ja viihtyisän

Hyvin suunniteltu arkieteinen on talon toinen sisäänkäynti, joka luo käyttäjilleen miellyttävää tunnelmaa ja kodikkuutta siinä missä pääeteinenkin. Arkieteisessä on parhaimmillaan kurasyöppö, pesupiste ja runsaasti tilaa vaatteille, kengille, asusteille ja harrastusvälineille.

Arkieteisessä kaikkea ei tarvitse piilottaa katseelta, vaan avohyllyt ja naulakot toimivat mainiosti, kunhan tavarat ovat järjestyksessä omilla paikoillaan. Ulos on helppo lähteä, kun myssyt ja hanskat, kengät ja ulkoilupuvut löytyvät jokaiselle perheenjäsenelle nimikoidusta omasta korista tai naulakosta.

Arkieteisen seinä- ja lattiapinnoiksi kannattaa valita helppohoitoinen, kestävä ja pestävä materiaali. Jämäkkä ja hyvin paikoillaan pysyvä matto, penkki kenkien pukemista varten, riittävä ja säädeltävä valaistus sekä kokovartalopeili tekevät arkieteisestä käytännöllisen ja viihtyisän tilan, jota on mukava päivittäin käyttää.

dots with sidelight scenery 3

Character Dots ECO, levike SL0 ECO

Löydä Door Designer -sovelluksella kotiisi sopivin Eco-ulko-ovi

Door Designer -sovelluksella voit testata eri ovien ulkonäön ja värin sopivuutta kotiisi. Voit ottaa kuvan kotoasi ja kokeilla, miten ovet istuvat oikeaan ympäristöön. Ovia kannattaa kokeilla sekä arkieteisen että julkisivun puolella, jolloin sopivin malli ja värit hahmottuvat parhaiten. Oven ulkopuolen voi valita julkisivun väriin sopivaksi ja sisäpuolen taas arkieteisen sävyihin sointuvaksi.

Lataa Door Designer -sovellus

Tyylikäs, energiatehokas ja ääntä eristävä Eco-rakenteinen ulko-ovi

Eco-ulko-oven paksuus on huimat 92 mm, ja lähes kaikki mallit täyttävätkin uusien talojen tiukan U-arvovaatimuksen ≤ 0,7 m²K. On hyvä tietää, että vaikka umpiovi on ovista energiatehokkain, myös lasitetulla ulko-ovella on erittäin hyvät eristysominaisuudet; oikein asennettu ovi ei päästä arvokasta lämpöä ulos, eikä kylmää sisään.

Myös häiritsevät äänet pysyvät paksun ja tiiviin oven ansiosta ulkona. Ekologinen puukuiturakenne auttaa siis pitämään liikenteen ja muun melun ulkona, sillä Eco-ulko-oven äänieristysarvo on Rw 30 dB.

Katso ECO-rakenteiset ulko-ovet

pulse black scenery 6

Character Pulse ECO, levike SL0 ECO, yläikkuna OL ECO