Mökin ovet toivottavat kesävieraat tervetulleiksi

Kesämökin ovivalintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Ison osan vuodesta tyhjillään olevan rakennuksen oville on hieman erilaiset vaatimukset kuin päivittäisessä käytössä olevan asunnon oville. Laajasta ovivalikoimastamme löytyy useita vaihtoehtoja mökin ja saunarakennuksen oviksi. 

Kesämökki on sen omistajalle usein rakas, zeniläinen miljöö, jossa rentoudutaan sekä henkisesti että fyysisesti. Osa haluaa lähinnä rentoutua, toinen puuhastella kalastaen tai mökin rakennuksia kohentaen ja kolmas jotain siltä väliltä. 

Mökin ulko-ovea käytetään paljon, sillä mökillä vietetään aikaa usein pihalla. Kulkua ovesta lisää sekin, että sauna ja pesutilat ovat usein eri rakennuksessa. Näin ollen mökin ulko-oven tulee olla kestävä, turvallinen ja helppokäyttöinen.

Vapaa-ajanviettotavoista riippumatta mökin viihtyisyys liittyy paljon siihen, että mökki on kirjaimellisesti mökki eikä omakotitalo. Monet haluavat tuoda arkikodista poikkeavaa tyyliä sisustusratkaisuihin kuten oviin, jotka valitaan usein mahdollisimman mökkimäisiksi. 

Ulko-ovi pitää hyttyset loitolla

Talvella kylmillään olevan kesämökin ulko-oveksi soveltuu parhaiten tavallista ulko-ovea ohuempi mökkiovi. Suomalaiseen kesämökkiin sopii luonnollisesti parhaiten suomalainen mökkiovi. Kotimaassa valmistettujen mökkioviemme pinta on puuvalmista mäntypaneelia, jonka voi käsitellä mieleiseksi, mikäli mäntypaneeli ei sovi kokonaisuuteen. Valittavana on sekä umpinainen että lasitettu ovimalli, jossa on kirkas lasi. Lasitetun mökkioven ristikon voi tarvittaessa irrottaa pesua, maalausta tai muuta käsittelyä varten. Jos mökillä ei ole sähköjä, niin lasitettu ulko-ovi on hyvä valinta, sillä se tuo kesäistä valoisuutta mökin sisätiloihin.

Jos mökillä vietetään aikaa ja sitä lämmitetään ympäri vuoden, tulee ovi valita omakotitaloihin suunnattujen ulko-ovien valikoimasta. Tällöin hyviä vaihtoehtoja löytyy esimerkiksi viime vuonna lanseeratusta Character-mallistosta, jonka ovet edustavat huvilatasoista laatua, tyylikästä minimalismia ja korkealaatuista skandinaavista muotoilua. 

JELD_WEN_ulko _ovimiljoo _F2050_W68_sininen _talo _d -mokki

 

JELD_WEN_ulko _ovimiljoo _F1894_W71_eteinen -mokki

 

JELD-WEN-Character _ulko _ovi _Digits _mokki

 

JELD_WEN_ulko _ovimiljoo _F2050_W68_sininen _talo _d -mokki

 

Saunanovi kutsuu löylyihin

Perinteisen mökkisaunan ulko-oven valinnassa ei ole montaa vaihtoehtoa, jos asiaa kysytään Järvi-Suomen kesämökkikansalta. Perinteinen Mökki-malliston puuovi on käytännössä ainoa vaihtoehto, joko ilman ikkunaa tai ikkunan kanssa. 

Saunan ja kylpytilan väliseksi oveksi valitaan usein retrohenkinen mäntyovi, mäntykehyksellinen lasiovi tai lasiovi, joka lisää huomattavasti saunan tilantuntua ja kestää erinomaisesti kuumuutta ja kosteutta. Kannattaa huomioida, että lasiovet eivät välttämättä tykkää siitä, että pakkasilla kylmä sauna lämmitetään nopeasti, koska liian suuri lämpölaajeneminen voi rikkoa lasin.  

Saunanovivalikoimamme  sisältää useita vaihtoehtoja, josta löytyy sopiva vaihtoehto jokaiseen mökkisaunaan. 

Retrosaunanovet -mokki

 

 

Sisäovet sisustuksen mukaan

Jos mökki on vähän perinteistä järvenrantamökkiä suurempi ja sisältää sisäovia, niin varmin valinta on puinen tai puunvärinen ovi. Valikoiman perinteistä mökille sopivaa mallistoa edustavat Tradition-sisäovet, jotka ovat massiivisia ja luonnollisia mäntypeiliovia. Luonnonpuusta tehty ovi on aina yksilöllinen ja lämmin syykuvioinnin ansiosta. Kulunut massiiviovi voidaan hioa ja käsitellä uudelleen, joten se on erinomainen vaihtoehto vuosikymmeniksi eteenpäin. Tradition-ovia saa puuvalmiina, joten ne voidaan käsitellä mieleiseksi tai ovet voi valita valmiiksi lakattuna tai valkolakattuna.

Modernimpaan mökkirakennukseen valitaan usein Unique Rustic -malliston jykeviä, massiivipuurakenteisia sisäovia. Unique Rustic -ovet voi valita haluamassaan kuultovärissä: pähkinä, harmaa tai valkoinen. Mökin sisustukseen ja tyyliin sopivia vaihtoehtoja voi löytää myös Stable-massiivilaakaovien ja Steady-lujalaakaovien mallistoista, joista kumpikin sisältää useita eri väri- ja viiluvaihtoehtoja. 

Unique _Rustic _332S_pahkina _mantykehysovi _miljoo 02_JELD_WEN

 

Unique _Rustic _341S_valkoinen _mantykehysovi _miljoo 01_JELD_WEN-mokki 

Unique _Rustic _348S_harmaa _mantykehysovi _miljoo 01_JELD_WEN-mokki

 

Unique _Rustic _337_pahkina _mantykehysovi _miljoo 01_JELD_WEN-mokki

 

JELD_WEN_lujalaakaovi _Steady _411_tammiviilu _tiiliseina -mokki

 

JELD_WEN_liukuovi _seinan _sisaan _Steady _411_tammiviilu _viherkasvit -mokki

 Mantyovi _51_3peilinen _valkolakattu -mokki

 JELD_WEN_Tradition _51_lapsi -mokki

 

JELD_WEN_Perinteinen _mantyovi _miljoo _55_pariovi _mokki