FSC- ja PEFC-sertifioitua puuta

Noudatamme kestävän kehityksen ja uusiutuvan puuraaka-aineen hankintaperiaatteita. Kestävästi hoidettujen metsien puusta valmistetun tuotteen tunnistat FSC®- tai PEFC™-merkistä. Merkki osoittaa, että meillä on sertifioitu puun alkuperän ja jäljitettävyysketjun seurantajärjestelmä.

FSC - hyvän metsänhoidon neuvosto

FSC eli Forest Stewardship Council® (Hyvän metsänhoidon neuvosto) on kansainvälinen, voittoa tavoittelematon ja avoin jäsenjärjestö, johon voivat liittyä jäseneksi organisaatiot ja yksityiset henkilöt. Sen perusti vuonna 1993 maapallon metsien häviämisestä huolestunut ympäristöalan, metsäalan ja yhteiskunnallisen alan edustajien ryhmä tavoitteenaan edistää ympäristön kannalta vastuullista, yhteiskunnallisesti hyödyllistä ja taloudellisesti kannattavaa metsien hoitoa. FSC:n pyrkimyksenä on, että kussakin maassa laaditaan olosuhteisiin soveltuvat kansalliset hyvän metsänhoidon FSC-standardit.

  FSC_logo_off_product

PEFC - metsäsertifiointijärjestelmä

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes) on kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka edistää ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää metsätaloutta kaikkialla maailmassa. Vaatimukset PEFC-sertifioinnissa kohdistuvat muun muassa metsien monimuotoisuuden turvaamiseen, metsien terveyden ja kasvun ylläpitoon sekä virkistyskäyttöön. Lisäksi PEFC-sertifioinnissa asetetaan vaatimuksia sertifioidun puuraaka-aineen ja puutuotteiden seurannalle toimitusketjuissa. Puutavaran seurantaa koskevilla vaatimuksilla taataan puuraaka-aineen olevan peräisin sertifioiduista metsistä.

  PEFC_logo_off_product

 

 

JELD-WEN Suomi Oy:n FSC/PEFC-sertifioidut tuotteet

Malli Sertifikaatti
ULKO-OVET  
ECO-ulko-ovet FSC
Basic-ulko-ovi FSC
Character-ulko-ovi FSC
Classic-ulko-ovi FSC
Function-ulko-ovi
FSC
Balcony-parvekeovi FSC
Mökkiovet FSC
SISÄOVET  
Style-kevytpeiliovi
PEFC
Easy-kevytlaakaovi
PEFC
Easy Effect -kevytlaakaovi PEFC
Purity-kehysovi (aiemmin Trend)
FSC
Traditional-mäntypeiliovi FSC
Craft-massiivipeiliovi
PEFC
Stable-massiivilaakaovi
PEFC
Unique-massiivikehysovi PEFC
Unique Rustic -mäntykehysovi FSC
Sound-äänieristysovisetti
PEFC
Fire-palo-ovisetti
PEFC
Steady-lujalaakaovi PEFC
SAUNANOVET  
Sauna-perussaunanovi
FSC
Purity-saunanovi FSC
KYLPYHUONEENOVET  
Bath- roiskevedenkestävä ovi PEFC
Bath-lasiovisetti FSC
Spa-lasiovisetti
FSC
Spa-puuovi Unique ja Craft PEFC
KARMIT  
Sisäoven karmit
FSC
Sisäoven kynnykset FSC

 

Katso yrityksemme Europen sertifioidut toimipisteet FSC- ja PEFC-sertifikaateista latauskeskuksestamme.

Noudatamme luonnollisesti myös 3/2013 voimaan tullutta EU:n puutavara-asetusta (EUTR), jonka tarkoitus on estää laittomasti hakatun puun käyttö.