Sisäoven valintaopas

Sisäovet ovat erittäin näkyvä osa kotisi sisustusta; mieti vaikka, kuinka suuri osa kotisi seinäpinta-alasta on ovia. Sisäovien tulee miellyttää omistajansa sisustussilmää ja vastata samalla kunkin tilan teknisiä vaatimuksia. Pohdi ennen sisäoven ostamista ainakin seuraavia seikkoja:

 

Pihistä tai panosta sisustukseen

valiviiva_vaaleansininen

Ovet on jaettu kahteen valikoimaan: clever ja ADVANCE. Clever-valikoiman ovet ovat pihistäjän valinta. Valikoima tarjoaa edulliset, laadukkaat ja käytännölliset perusovet suomalaiseen kotiin. Saatavilla on peruskokoisia, pääasiassa valkoisia kevytrakenteisia ovia.

Clever-valikoiman ovia ovat Style-kevytpeiliovet, Easy-kevytlaakaovet, Easy Effect - kuviodut kevytlaakaovet, Purity-kehysovet ja Tradition-mäntypeiliovet sekä Bath- roiskevedenkestävät sisäovet ja Bath-lasiovet.

Clever_line_logo

 

ADVANCE-valikoiman ovet ovat sisustukseen ja kodin rakennusmateriaaleihin panostavan valinta. Korkealaatuiset ja näyttävät oviratkaisut vastaavat vaativan sisustajan tarpeisiin. Oviin saa useita värejä, viiluja, erikoiskokoja ja -ominaisuuksia.

ADVANCE-valikoiman ovia ovat Craft-massiivipeiliovet, Steady-lujalaakaovet, Stable-massiivilaakaovet, Unique-massiivikehysovet, Unique Rustic -mäntykehysovet, Spa-lasiovet sekä Fire-palo-ovet ja Sound-äänieristysovet. Lisäksi ADVANCE-valikoimaan kuuluu seinän päällä ja seinän sisään liukuvat Slide-liukuovet.

Advance_line_logo

  

Oven käyttötarkoitusvaliviiva_vaaleansininen

Huoneiden välisten ovien tulee myötäillä kodin muuta sisustusta, mutta sisäovilta vaaditaan lisäksi erilaisia teknisiä ominaisuuksia sen käyttötarkoituksesta riippuen. Ohessa on esitelty eri tiloihin suositeltuja -  pihistäjän ja panostajan - oviratkaisuja.

Kylpyhuone ja kodinhoitohuone

Työhuone, kotiteatteri tai muu äänieristystä vaativa tila

Tekninen tila tai muu paloeristystä vaativa tila

  • Panostajan ovet: Palo-ovi
  • Pihistäjän ovet: - 

Lastenhuone, eteinen tai muu liitutaulusta hyötyvä tila

Vaatehuone, eteinen tai muu peilistä hyötyvä tila

Modernisti sisustetut huoneet

Klassisesti sisustetut huoneet

Mökki

 

Rakenne: kevyt-, massiivipuu- vai lasiovi?valiviiva_vaaleansininen

Väliovien rakenteet ovat erilaisia. Toiset ovet ovat jykeviä & massiivirakenteisia, kun toiset taas kevytrakenteisia. Lisäksi olemme lanseeranneet uuden jämäkän lujalaakaovirakenteen. Massiivipuuovi on pitkäikäinen, ja kolhiintunut ovi voidaan hioa ja käsitellä uudestaan.

Lasiovi on näyttävä ja pitkäikäinen ratkaisu varsinkin kylpyhuoneenovena, mutta rohkea sisustaja valitsee sen myös huoneiden välioveksi.

 Sisaoven_rakenne_massiivi

 

Ovityyppi: saranoitu sisäovi vai liukuovi?

valiviiva_vaaleansininen

Huoneiden välinen ovi voi olla saranoitu sisäovi tai liukuovi. Liukuovi voi liukua seinän sisään tai seinän päällä. Liukuovi on juuri nyt suosittu oviratkaisu, joka säästää saranoituun oveen verrattuna lattiapinta-alaa; seinän sisään liukuva versio myös seinäpinta-alaa. Unique-massiivikehysliukuovia saa nyt myös lasitettuna. Lue artikkeli: Liukuovet.

Sisaovi_liukuovi_suodatus

 

Oven erikoisominaisuus: liitutaulu, peililasi, ääni- tai paloeristys?

valiviiva_vaaleansininen

Sisäoviin on saatavissa joitakin erikoisominaisuuksia, jotka voivat olla sinulle hyödyksi. Liitutauluovi on suosittu ratkaisu esimerkiksi lastenhuoneessa tai eteisessä perhepäivyrinä. Peililasiovi palvelee erityisen hyvin eteisessä ja vaatehuoneessa. Useaa ovimallia saa myös luokiteltuna; joko äänieristysovena tai ääntä- ja paloa eristävänä ovena.

JELD_WEN_massiivikehysovi _Unique _501B_liitutaulu _keittio _sirpan

 

Läpinäkyvyys: umpiovi vai lasitettu ovi; kirkas, satiini vai kuvio?valiviiva_vaaleansininen

Umpiovi on hyvä ratkaisu esimerkiksi makuuhuoneessa ja WC:ssä, joihin ei haluta näköyhteyttä tai valoa muista tiloista. Umpiovi voi olla sileä ovi, kuvioitu ovi tai peili-/kehysovi.

Esimerkiksi tuulikaapin-, työhuoneen-, olohuoneen-, työhuoneen-, makuuhuoneen- tai keittiönovi voi sen sijaan hyvinkin olla lasitettu ovi. Lasitus lisää tilantuntua, päästää huoneeseen valoa ja mahdollistaa näköyhteyden huoneiden välillä. Laseja on useaa eri kokoa ja peiliovimalleissa niissä on erilaisia lasiristikoita. Lue artikkeli: lasitetut sisäovet. Myös liukuovia saa nyt lasitettuna.  Lue artikkeli: Liukuovet.

Sisäovien lasivaihtoehdot ovat kirkas lasi, joka päästää valon esteettä sisään ja satiinilasi, joka rajoittaa läpinäkyvyyttä, mutta päästää silti valon kulkemaan. Lisäksi uudet lasivaihtoehdot ovat Chinchilla- ja MasterCarre-kuviolasit. Katso kuhunkin ovimallistoon saatavat lasityypit sisäovien teknisistä tiedoista tai sisäovien tuotesivuilta.

Umpiovi  Lasitettu_ovi

 

Väri: valkoinen, harmaa, musta, muu vai puu?

valiviiva_vaaleansininen

Sisäovia saa monipuolisilla pintavaihtoehdoilla ja sävyillä. Katso tästä sisäovet eri pinnoilla:

Craft-massiivipeiliovet, Steady-lujalaakaovet, Stable-massiivilaakaovet ja Unique-massiivikehysovet, sekä Fire-palo-ovet ja Sound-äänieristysovet saa perusvärien (harmaa, helmenharmaa ja musta) lisäksi missä tahansa NCS-värikartan erikoisvärissä. Voit vaikkapa valita punaiset ovet yläkertaan ja mustat ovet alakertaan.

Luonnonläheisempää tunnelmaa voi taas luoda viilutetuilla ja lakatuilla ovilla. Olemme myös laneeranneet huippumodernin mustan viilun. Katso kunkin ovimalliston värivaihtoehdot sisäovien tuotesivuilta tai sisäovien teknisistä tiedoista.

Oikeakatinen_ovi Ravakka_ovi Luonnonlaheinen_viilutettu_ovi

 

Koko: yksittäinen ovi, ovi ja levike vai pariovi?valiviiva_vaaleansininen

Yksittäistä ovea näyttävämmän oviratkaisun saat valitsemalla sisäoveksi parioven tai perusoven rinnalle levikkeen. Tarvittaessa levikkeellinen tai parioviratkaisu peittää isommankin oviaukon. Myös seinän sisään liukuvaa ovea saa pariovena. Lue lisää mitoituksesta sivulta Sisäovien mitat.

Levikkeellinen_ovi Pariovi

Kätisyys: onko ovesi oikea- vai vasenkätinenvaliviiva_vaaleansininen

Ennen tilaamista pitää tietää, mikä on kunkin oven kätisyys eli mitkä sisäovesi ovat oikeakätisiä ja mitkä vasenkätisiä.

Oikeakatinen_ovi vasenkatinen_ovi

   

Viimeistely: painike, karmi, ovilistat ja kynnysvaliviiva_vaaleansininen


Viimeistele ovi tyyliin sopivalla painikkeella sekä karmilla ja kynnyksellä sekä ovilistoilla.

Sisaoven_painike