Ulko-oven valintaopas

Ulko-ovi on merkittävä osa kotiasi. Ulkonäön lisäksi ovelta vaaditaan eri olosuhteissa erilaisia teknisiä ominaisuuksia. Pohdi ennen ulko-oven ostamista ainakin seuraavia seikkoja:

Pihistä tai panosta kotiisi

valiviiva_vaaleansininen

Ovet on jaettu kahteen valikoimaan: clever ja ADVANCE. Clever-valikoiman ovet ovat pihistäjän valinta. Valikoima tarjoaa edulliset, laadukkaat ja käytännölliset perusulko-ovet suomalaiseen kotiin. Clever-ulko-ovia ovat Basic-ulko-ovet ja Mökkiovet.

Clever_line_logo 

ADVANCE-valikoiman ovet ovat panostajan valinta. Valikoiman korkealaatuiset ja näyttävät oviratkaisut vastaavat vaativan rakentajan, remontoijan ja sisustajan tarpeisiin. Ovia saa useissa eri väreissä, viilutettuna ja erikoismitoissa. Lisäksi oviin saa erilaisia erikoisominaisuuksia. ADVANCE-ulko-ovituotteita ovat uudet ekologiset puukuiturakenteiset ECO-ulko-ovetCharacter-ulko-ovetFunction-ulko-ovet, Classic-ulko-ovet, ulko-ovien levikkeet ja yläikkuna, ulko-ovien lisätarvikkeet ja Balcony-parveke/terassiovet.

Advance_line_logo

 

Ulko-oven käyttötarkoitus

valiviiva_vaaleansininen

Tarvitsetko pääoven, sivuoven, kellarinoven, terassinoven, arkieteisenoven, parvekkeenoven vai takaoven? Onko tontilla erilainen ilme talon etupuolella ja takapihan puolella? Pääoven ei tarvitse olla samantyylinen tai samaa pintamateriaalia kuin takaovi tai terassinovi. Ulkonäön lisäksi ovelta vaaditaan erilaisia teknisiä ominaisuuksia sen käyttötarkoituksesta riippuen.

Klassisen elegantin talon pääovi

ECO-rakenteiset ulko-ovet

Classic-ulko-ovi

Modernin talon pääovi

ECO-rakenteiset ulko-ovet

Character-ulko-ovet

Function-ulko-ovi

Peruspientalon pääovi

ECO-rakenteiset ulko-ovet

Function-ulko-ovi

Basic-ulko-ovi

Sivuovi tai takaovi

ECO-rakenteiset ulko-ovet

Classic-ulko-ovi

Function-ulko-ovi

Balcony-parvekeovi

Basic-ulko-ovi

Parveke tai terassi

ECO-rakenteiset ulko-ovet

Balcony-parvekeovi

Varasto

Varasto-ovi

Mökkiovi

Basic-ulko-ovi

Function-ulko-ovi

Energiapihin talo

ECO-rakenteiset ulko-ovet

Palo-oven vaativa kohde (esim. autotallin sivuovi)

Paloluokiteltu ulko-ovi

Lento- tai liikennemelualue

Palo- ja ääniluokiteltu ulko-ovi

Vapaa-ajan asunto / huvila

ECO-rakenteiset ulko-ovet

Character-ulko-ovet

Classic-ulko-ovi

Function-ulko-ovi

Mökki 

Mökkiovi

Basic-ulko-ovi

 

Ulko-oven rakenne: EPS, EPS Arctic vai ECO-puukuiturakenne?

valiviiva_vaaleansininen

Ulko-ovemme ovat säänkestävällä HDF-levyllä pinnoitettuja ulko-ovia. Tukeva runkorakenne ehkäisee lämpötilojen vaihteluista johtuvia muodonmuutoksia ja parantaa kosteudenkestoa. Basic-ulko-oven rakenne on 60 mm ja kaikissa muissa EPS-rakenteisissa ulko-ovissa 70 mm paksu. Ulko-ovien lämmönläpäisykertoimet eli U-arvot ovat ≤ 1,0 W/m2K.

UUTUUS! ECO-rakenteinen ulko-ovi on 92 mm paksu puukuiturakenteinen ulko-ovi, jonka lämmöneristys on perusovia parempi. Umpiovien U-arvo on ≤ 0,54 W/m2K, lasiaukollisten ovien ≤ 0,56-0,76 W/m2K. Katso tästä, ECO-rakenteiset ulko-ovet tai lue artikkeli ECO-ulko-ovista

Ulko_oven_arctic_rakenne

 

Paloa ja/tai ääntä eristävä ulko-ovirakenne?

valiviiva_vaaleansininen

Jos haluat lisätä paloturvallisuutta tai rakentamismääräykset vaativat kohteeseen paloulko-oven, valitse EI30-luokiteltu paloulko-ovi. Palo-ovissa on ekologinen ECO-puukuiturakenne.

 

Ulko-oven väri: maali vai viilu?

valiviiva_vaaleansininen

Ulko-ovia saa monipuolisilla pintavaihtoehdoilla ja sävyillä. Ovi voi olla maalattu tai luonnonläheisesti saarniviilutettu.

Ulko-ovien vakiovärit sopivat suomalaiseen taloväritykseen. Basic-ulko-ovien värin voit valita kolmesta vaihtoehdosta. ADVANCE-valikoiman ulko-ovissa värivaihtoehtoja on lähes äärettömästi, sillä voit valita mieleisen erikoisvärin NCS-värikartasta. Katso NCS-värikoodit sivulta ulko-ovien tekniset tiedot ja katso värit ulko-ovien tuotesivuilta. Uudet ECO-rakenteiset ulko-ovet ovat lisäksi saatavissa RAL-väreissä.

ADVANCE-valikoiman ulko-ovi voi olla myös 2-värimaalattu eli avautumispuoli voi olla erivärinen kuin sulkeutumispuoli. Lue myös artikkeli: tyylikkäät ulko-ovet ja katso ulko-ovigalleria.

Ulko_ovi_tyyleja

 

Umpiovi vai lasitettu ulko-ovi?

valiviiva_vaaleansininen

Umpiovi on hyvä ratkaisu esimerkiksi sivuoveksi, mutta pääovena lasitettu ovi on näyttävämpi ratkaisu. Lasitus lisää tilantuntua eteisessä, päästää luonnonvaloa sisään ja halutessa myös mahdollistaa näköyhteyden ulos. Laseja on useaa eri kokoa ja niissä on erilaisia ristikoita; valitse vain silmääsi miellyttävä koko ja muoto.

Ulko-ovien laseja ovat kirkas lasi, joka päästää valon esteettä sisään sekä satiinilasi ja kuviolasi, jotka rajoittavat läpinäkyvyyttä, mutta päästävät silti valon kulkemaan.

Vakiolasi on ovimallikohtainen ja lasityypin voi ADVANCE-valikoiman ovissa vaihtaa. Tietyissä Classic-malliston ovissa on näyttävä dekor-lasitus, joka on sommitelma kirkasta ja hiekkapuhallettua lasia. Katso vakiolasi teknisistä tiedoista ja lasimallit ulko-ovien tuotesivulta.

Lue myös artikkeli: lasitetut ulko-ovet.

Ulko_ovi_umpiovi_ja_lasitettu

 

Ovi, ulko-ovi + levike vai pariovi?

valiviiva_vaaleansininen

Yksittäistä ovea näyttävämmän sisääntulon saat valitsemalla oveksi pariulko-oven tai terassin parioven. Perusoveen voi valita myös levikkeen ja/tai yläikkunan. Tarvittaessa levikkeellinen tai parioviratkaisu peittää isommankin oviaukon. Levike- ja parioviratkaisuja saa Function- ja Classic-ovista. Lue myös artikkeli: pariulko-ovet.

Oven kokovalintaan vaikuttaa tietysti asennusaukon koko. Lue lisää ulko-ovien mitoituksesta.

Ulko_ovi_levikkeella_ja_pariulko_voi

 

Kätisyys: oikea vai vasen?

valiviiva_vaaleansininen

Ennen tilaamista pitää vielä tietää, mikä on oven kätisyys eli onko ovesi oikeakätinen vai vasenkätinen. Ulko-ovet aukeavat Suomessa pääsääntöisesti ulospäin.

Katisyydet_ulko_ovet

 

Viimeistele ulko-ovesi lisävarusteilla

valiviiva_vaaleansininen

Viimeistele ulko-ovi tyyliin sopivalla painikkeella sekä turvallisuutta ja käytettävyyttä lisäävillä lisävarusteilla. Lisävarusteina saat mm. älylukon, avainpesä-vääntönupin, painikkeen, potkupellin (korkeus 200 mm), ovisilmäkoneistuksen tai kirjeluukun.

Ulko_ovi_lisavarusteet

 

 

Hinta ja toimitusaika

valiviiva_vaaleansininen

Pyydä ovista tarjous ja toimitusaika jälleenmyyjältäsi. Varastoitavien ovien toimitusaika on pääsääntöisesti 1 viikko ja toimitusmyyntituotteiden 5 viikkoa. Ovien suositeltavat jälleenmyyntihinnat näet tuotesivuilta.